Wegenstructuur aanpassingen februari 2024

We hebben het contact met de gemeente en het project Zilverackers kunnen verbeteren. We krijgen vaker de wijzigingen voor de komende periode door. Hieronder de aanpassingen voor de maand februari.

Update 10 februari 2024: We hebben van de gemeente een nieuwe planning gekregen. Zie hier.

In het kort:
(1) de knip op de Roskam wordt verplaatst en de aansluiting vanuit Huysackers naar de grote ovotonde via De Nieuwe Erven zal worden gerealiseerd. Dit is nodig om de de inrichting van de Roskam in Huysackers te kunnen maken.
(2) er komt een tijdelijke knip in de Eindhovensebaan. Hierdoor zullen we tijdelijk niet meer direct naar de Sondervick kunnen rijden. Omrijden via de rotonde bij Oerle of via Veldhoven Dorp is dan de nieuwe route.

In eerdere berichten stond dat in februari ook in de Roskam een knip komt voor de school. De gemeente besloten dit uit te stellen tot een latere datum.

Bericht vanuit de gemeente:

Zilverackers is in ontwikkeling. Ook dit jaar komen er weer belangrijke aanpassingen, met name in de wegenstructuur en inrichting van de wijk. Daarvan houden wij u graag op de hoogte. Daarom kunt u alle belangrijke ontwikkelingen de komende tijd volgen via de Buurtvereniging Huysackers en de kanalen van de gemeente, zoals het gemeentenieuws en social media. Zo leest u wanneer we bepaalde werkzaamheden uitvoeren en wat ze betekenen voor u als bewoner van Zilverackers. 

Bij de werkzaamheden houden wij zoveel mogelijk rekening met de bereikbaarheid binnen de woongebieden. We beginnen al in februari. Hoe precies, laten we zien op het bijgevoegde kaartje. Daarop staat waar de werkzaamheden zijn en of u wordt omgeleid. Wij lichten de werkzaamheden hieronder kort toe. 

De volgende werkzaamheden vinden in februari plaats: 

1. We verplaatsen de knip aan de Roskam (1). Die ligt nu ten westen van het kruispunt Roskam-Kransackerweg. Vanaf februari ligt hij aan de oostkant van het kruispunt (A). Hierdoor is het Sondervick niet meer direct te bereiken vanaf het woongebied ten westen van de knip. Verkeer wordt omgeleid via de Kransackerweg naar de Zilverbaan. Of via de Roskam en De Huysacker naar de Zilverbaan. En andersom. Verkeer ten oosten van de knip (1) kan gewoon via de Roskam naar het Sondervick rijden. 

2. We maken een nieuwe tijdelijke knip in de Eindhovensebaan, ter hoogte van huisnummer 1 (Boerenbond). Doorgaand verkeer kan daardoor niet meer direct reizen van de Zilverbaan naar het Sondervick en andersom. De Boerenbond blijft bereikbaar vanaf het Sondervick. 

Contact 

Wij hopen u zo goed op de hoogte te hebben gebracht. Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit bericht? Stuur dan een e-mail naar zilverackers@veldhoven.nl

Scroll naar boven