Proefopstelling verlichtingsarmaturen

Bericht namens de gemeente:

Binnenkort maken we in uw buurt een proefopstelling van verlichtingsarmaturen om te bepalen welke armaturen er bij de definitieve inrichting geplaatst gaan worden naast het fietspad in het landschap. Dit betekent concreet dat de bestaande armaturen tijdelijk worden vervangen om te kunnen bepalen welke armaturen wij het beste vinden passen in het landschap. Deze proefperiode duurt ongeveer twee weken. Daarna worden de huidige armaturen weer teruggeplaatst.

De proefarmaturen verschillen van kleur, vorm en maat. Er wordt hierbij gekeken naar natuurvriendelijke lichtmasten (amberkleurige verlichting), gedimde lichtmasten (minder verstoring) en uitstraling naar de omgeving.

Deze proefopstelling zal worden toegepast in de straten Nonnenpad en de Huysacker.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door het bedrijf Lightronics B.V.

De armaturen worden geplaatst op 20 oktober 2022.

Met vriendelijke groet,

Team Zilverackers/Huysackers 

gemeente Veldhoven